ANNONS

Restaurang tips i Göteborg

/

Det är ganska sällan jag går ut och äter, orsaken är att jag är lite petig med maten och söker också en helhetsupplevelse .

Marie Butler, som jag gjort bok med här i vintern/våren, tipsade om två restauranger (förutom Happy M Kitchen, som alltid levererar den bästa maten såklart 🙂

Ramen Ya vid Linnéplatsen, dit jag ännu inte kommit och Simba, en etiopisk restaurang vid operan.

Så i söndags när Sam och jag firade 12 år som gifta passade vi på att gå dit.

Vi provade deras fermenterade honungsvin. Jag som sällan dricker alkohol blev väldigt glatt överraskad av de få munnar jag drack.

Vi fick mat så som de äter i Etiopien. Små rätter på ett stort fat som man äter med bröd gjort av teff. Jag har testat att göra detta bröd hemma, det ska syras innan, men det blev absolut inte så gott som detta.

Det var inte så mycket raw förutom en sallad men så goda smaker och jättefräscht.

Jag rekommenderar verkligen ett besök på Simba för helt suveränt god mat.

Krsm

Erica

0
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00