ANNONS

Äntligen träffades vi!

/

Med vanligtvis fullbokade kalendrar får vi ofta till en träff varje år, min fina vän Elisabeth med make Björn och vår familj. Annars försöker Elisabeth och jag ses oftare, vi har varit vänner i snart 13 år och varje gång vi träffas stannar tiden och vi går djupt i våra reflektioner om livet. Det är ändå något speciellt när vi får chans att ses alla, både maskulint och feminint.
Det var löjligt svårt att hålla avstånd när man bara vill krama sina kära vänner. Men kärlek på distans tillsammans är verkligen fint.

Vi skulle egentligen ta en enkel fika i deras paradis trädgård men jag fick några matvisioner, det händer ibland när jag ska somna; att smaker, konsistenser och nya recept kommer till i mitt huvud. Då kan jag knappt vänta tills det blir morgon och jag går ställa mig i köket.

Den första visionen var att jag hittade en burk förskrämd röd thaicurry pasta långt in i kylen och den enda grönsak som fanns i kylen var ett blomkålshuvud.
I mitt huvud blev det en perfekt kombo. Så blomkålsris ingojsad med thaipasta med sockerärter och böngroddar. Serverad med kokosgrädde med doterras citrongräs olja.

Jag hade en vegagenröra i kylen som jag serverade på ett glutenfritt bröd som jag bakat på morgonen och sallad från pallkragen.

Raw kanelbullar från boken Superfood boost/ Energifyllda mellanmål

Restkex ( restkex är när jag tar pulpen jag juicat och blandar med linfrön. Denna gång var det rödbeta, morot och citron som jag blandade med linfrön och lönnsirap. Och sedan torkar i torkugnen. Till dem hade vi ”oatly på mackan” och en gudomlig eko sockerfri fikonmarmelad. Vanligtvis gör jag helst min egen fikonmarmelad men inte denna gång.

Blåbärssmåsmulpajer; ett supergott nytt recept på smulpajsdeg som jag också hade tänkt på på kvällen innan.

Och dagsplockade körsbär från ett träd i trädgården.

Till det drack vi matcha te och kombucha.
Björn verkade mest vara sugen på efterrätterna som Elisabeth skrev;).

Sådan lyx för mig att få göra mat till fina nära vänner och ta med.

Som vanligt sprang timmarna iväg och vi var inbubblade i vår egen värld.

Elisabeth är med oss varje dag hemma då vi dricker te ur hennes supervackra temuggar, kika in på hennes Instagram (@flowkeramik) för sin keramik.
Björn lärde vi känna när Elisabeth och han träffades. Sam och jag har varit på retreat med Björn, på hans föreläsningar, lyssnat på hans meditationer och han har också blivit en go vän. Lyssna på Björns sommarprat för att på påminnas om livet på riktigt ( sök Björn Natthiko Lindeblad). Efter jag lyssnat på pratet skrev jag till både Elisabeth och Björn och de undrade vad jag tyckte. Mitt svar var:

”Asså…. ärligt…. bortom ord… 🤍 livet helt enkelt 🤍 här å nu 🦋 att varje stund ta mig sjutton är magi och vi väljer att se det.”

Detta var en magisk stund tillsammans.

Kram
Erica

0
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00