ANNONS

Torkade Tamarifrön

/

Något jag nästan alltid har hemma; till mison, salladen, rödbetsröra, hummus etc.

Går givetvis bra med nötter också!

Hade svarta och vita sesamfrön hemma och pumpakärnor så de blötlade jag över natten, räcker med några timmar egentligen. Häll av blötläggningsvattnet. Eventuellt låt grodda över dagen eller marinera i tamari med en gång. Marinera i cirka en timma. Vänd runt fröna då och då. Sprid ut på teflex och torka i cirka 15 timmar. Förvara i en burk med tättslutande lock i flera månader ( se till att det blir genomtorrt).

Det är lite svårt att uppskatta måtten men cirka 5 dl nötter/frön och 1 dl tamari.

Lägg i en skål så det går plats på botten. Hellre en vidare form och höll över tamari så det täcker eller halvvägs täcker och du får Blenda runt lite.

Lycka till!

Kram

Erica

0
0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00