Årets Inspirations resa för Raw Life Educators

IMG_9665

Varje år planerar jag in en inspirationsresa för de som gått utbildningen Raw Life Educator. Det är så otroligt fint att ses, de som har möjlighet att komma och vi känner banden med en gång, även de som inte träffats tidigare. Vår gemensamma nämnare, ”the raw life”, gör att det blir så lätt att prata och kunna känna en nära kontakt direkt. Att mötas och stämma av vad som skett sedan sist och vart vi är i livet är så innerligt och jag får alltid sådan inspiration av att ses.

Detta året åkte vi till Borås. Borås är verkligen på framkant med matställen för oss som gillar raw och växtbaserat.

Vi började på Foods and Friends, där samlades vi och tog något att dricka. Supermysigt ställe med jucier, smoothies, sallader, och goda bowls.

IMG_9663

IMG_9753
Beet me up blev mitt val denna morgon. Jag ville spara mig till all annan mat som jag visste vi skulle äta senare under dagen. Men en juice till frukost är ju en suverän start.

IMG_9668
Kristfrid Warner, assisterande lärare på Raw Life Education, älskar grönt. En grönkåls juice med mynta och ananas.

IMG_9671
Efter fyllt oss med god dryck vallfärdade vi till Stengården som visst ska vara Nordens mest välsorterade kristallaffär, med tarot kort etc. Det är som att hamna i en godisbutik för oss.

IMG_9672

IMG_9684

IMG_9678

IMG_9676

IMG_9679

IMG_9680

Därefter gick till Amir och Raw food Cafét i Borås. Där dukas en gigantisk raw / växtbaserad buffé upp och vi åt tills vi nästan sprack. Vi fick även en ingefärshot av Amir som nog satte igång matsmältningen ordentligt.

IMG_9690
Med mätta magar tog vi en promenad på Borås gå gatan för att ha flera timmar hos Systra Mii, på bilden ser du Sarah och Anna Malm som startat detta smultronställe i Borås. Anna har sedan flera år en ekologisk hårsalong ett stenkast bort från cafet, så när denna lokal blev ledig och visste att hon skulle gå Raw Life Education, så var det bara ett ja. Ett lika starkt ja var det från hennes syster och så började denna saga.

IMG_9692
Vi fick en fräsch juice och goda snacks som Karin Haglund förberett hemma till oss. Karin som har gett ut flera böcker om raw och växtbaserad mat och som bor i Borås, kom och höll en timmas inspirationsföreläsning.

IMG_9691

Karins böcker hittar du på adlibris, här.

IMG_9699
Kristfrid har specialiserat sig på essentiella oljor av märket doterra. Vi gjorde special blandningar och Kristfrid pratade om de olika oljornas egenskaper. Superintressant och doftar ljuvligt – samt att flera utav dem kan man ha i olika rätter. Idag hade jag citronolja i min smoothie eftersom vår citron var slut hemma.

IMG_9705
På Systra Mii kan du beställa olika drycker, juicer, maträtter, lagad vegansoppa, sallad och  favoriten har visst blivit en variant på den pizza som jag skapat recept till. Mums vad gott att kunna gå ut och äta sin ”egen” mat. Serverat med grönsaker och vitkålssallad, och oliver. Pizzan har visst redan blivit känd i Borås. Lyx lunch säger jag bara.

IMG_9702
Jag och Sarah.

IMG_9696
Du kan även köpa mumsiga bakverk och dricka en kombucha till på Systra Mii.

Dagen hade bara sprungit iväg, men det är väl så när vi har kul – tiden flyger iväg. Nästa år blir det lite längre bort för vår inspirationsresa – det blir Bali, januari 2020. Då ska jag ha en veckas lång vidareutbildning/ inspirationsresa på Alchemy, ett raw food utbildningscenter som min vän Shanti byggt upp i Ubud. Sam, min man, hänger med och gör yoga, så det blir också som ett retreat. Som Raw Life Educator har man förtur till att anmäla sig till detta, men blir det några platser lediga så skriver jag mer om det på bloggen, eller maila om du  redan nu vill sätta upp ditt namn på en separat email lista (info@rawfoodbyerica.se).

Jag älskar att ha speciella tillfällen att se framemot, inom en snar framtid och lite längre bort….

Kram

Erica

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..