Recept på Pepparmynta cheesecake

 

I fredags preppade Liv och jag denna pepparmynta cheesecake tillsammans och gjorde en IGTV på det ( kika på min Instagram rawfoodbyerica så hittar du den).

Den blev fräsch och väldigt blå- älskar att förstärka smaker med färg 💙.

Här får du receptet 🙂

 

Pepparmynta Cheesecake

 

Botten:

6 dl valnötter/ hasselnötter

15 dadlar

en nypa salt

 

Fyllning:

8 dl cashewnötter, blötlagda 3-4 timmar

1 dl kokosolja

1 dl agavesirap eller honung

1 msk sojalecitin/ riskli ( ej nödvändigt)

en nypa vaniljpulver

4-5 droppar pepparmynta

2 tsk blue majik ( blå spirulina)

3-4 dl vatten

 

Kör hasselnötter/ valnötter finmalda i en matberedare. Tillsätt dadlar och kör igen. Tillsätt vaniljpulver, salt och kör igen tills det blivit deg. Tryck på bottnen av en springform.

Häll av blötläggningsvattnet på cashewnötterna. Lägg cashewnötter i en mixer med, sojalecitin, vaniljpulver, 1 dl vatten, pepparmynta och honung.  Mixa tills du får en len kräm. Späd eventuellt med lite mer vatten om det skulle behövas.  Bred halva av den vita krämen på en botten, förutom ½ dl som du lägger i en skål. Ställ in i frysen cirka 30-60 minuter. Mixa resterande av den vita krämen med den blå spirulina. När det under lagret har satt sig något, bred ut det vita lagret ovanpå. Jämna till ytan. Klicka ut den blå krämen ( se till att den fortfarande är rinnande i sin konsistens, annars blanda med varmt vatten)  i små pluppar och dra igenom med en tandpetare för att göra hjärtan.  

Ställ in i frysen i cirka 6-8 timmar. Tina 20–30 minuter innan servering.

Här är ett klipp på youtube som du kan se också hur man gör hjärtan ❤️

Lycka till!

Kram

Erica

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..