ANNONS

Raw Julgodis – en vinnare i Jul

/

Ischoklad, 10 stora /20 små

Ischoklad är ett måste på julgodisbordet. Med den kallpressade varianten på kokosolja, som smälter vid cirka 25 grader får du förvara dem i kylen och ta fram när de är redo att njutas utav dem. Annars blir det med ischoklad sås när de står bredvid tända ljus!

2 dl kokosolja, flytande

1 tsk kanel

1 tsk kardemumma

1 krm chiliflagor

3 msk raw kakaopulver

½ dl hampafrön

1 dl mullbär

1 dl mandel

För nötfri variant ta bort mandeln. Hacka mandeln grovt. Gör kokosoljan flytande. Rör samman alla ingredienser förutom kokosoljan i en bunke. Rör ned kokosoljan och rör runt tills allt blandat sig ordentligt. Fyll i formar och förvara i kyl eller frys.

Spirulinagranar, cirka 8 st

Gulliga granar med grönt från spirulina. Nog ett av julens nyttigaste godis!

3 dl riven kokos

9 dadlar

3 tsk spirulina

Kör kokos med spirulina i matberedearen. Tillsätt dadlar och kör tills det blivit en deg som du kan forma korner utav. Valfritt att doppa botten i chokladsås, se recept Kokostoppar eller använd receptet för chokladsås till cookiedough klubborna..

Marsipan

Marsipangrisar till jul och marispankycklingar till påsk. Grundreceptet hittar du här till raw marsipan. Forma dina favoritmarispanformationer och färga med spirulina, kakao, acai, rödbetsjuice, blåbärsjuice. Se sidan XX för hur du gör marsipankycklingar.

1 liter mandel, använd gärna mandelmjöl
1 -1 ½ dl honung
3 msk vatten
en nypa salt
1 msk mandelolja
Färga med:
Ex. med spirulina 3 tsk/ 2 msk acaipulver/ blåbärspulver/tranbärspulver

Kör mandeln till ett fint mjöl i matberedaren. Tillsätt honung, olja, salt och vatten och kör tills det blivit en smet som liknar mandelmassa. Dela degen i så många delar som de olika färger du vill ha och lägg i olika skålar. Arbeta in med händerna. Forma till fina marsipan figurer.

Här kan du köpa boken ”Mitt nya Raw food kök” där recept kommer ifrån.

0
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00